Старши треньорът на Черно море Велизар Попов сподели, че е доволен от контролата срещу Славия, в която моряците записаха успех с 3:0. Марио Жардел не взе участие, а по думите на наставника, целта е той първо да навлезе във форма, за да се избегнат евентуални контузии.

„Смятам, че се получи една добра тренировка, тъй като ние тези контроли ги приемаме като тренировки. Хубавото е, че допуснахме само два удара в нашата врата и то в последните 5 минути, когато бяхме направили и много смени. Доволен съм от старанието най-вече и от демонстрираната физическа подготовка на този етап при положение, че тази седмица беше много тежка”, сподели Попов.

„Тренираме здраво всеки ден без да пазим футболистите за контролите. Най-вече съм доволен, че в тактическо отношение нещата започват да приличат на това, което аз искам. Тези контроли са за това, за да експериментираме, в първенството няма да имаме тази възможност. Ето защо търсим най-добрите варианти и като пускам някои футболисти на нови за тях постове, както стана с Ради Бачев. Той се справи много добре в халфовата линия и ни дава още една опция. По принцип най-ценните футболисти са поливалентните, универсалните, които могат да играят на повече от една позиция.”

„В следващите контроли ще пробваме още някои неща, за да можем да избистрим най-добрите опции за нашия състав. Пропуските пред противниковата врата ги отдавам на твърдия терен, на който доста тупа топката. Умората също оказва влияние. Това, че създаваме доста положения срещу един от най-добрите отбори у нас може само да ни радва”, добави треньорът на Черно море.

Не пуснах в игра Жардел, защото е много рано за него още. Най-важното сега е да намерим баланса да го подготвим постепенно по най-добрия начин и това да не се контузи, тъй като, ако това стане на тази възраст, след това ще бъде много трудно да го възстановим. Затова го следим много внимателно, ако продължава така да тренира в сряда срещу Симитли ще запише първи минути. Тогава ще играе и Божилов. Не рискувахме с включването му в игра днес, тъй като очаквахме да стане много здрав мач и нямаше нужда поемаме рискове с контузени хора”, завърши Велизар Попов.

Със съдействието на Party club Fantastico Beach, курортен комплекс Албена.