След загубата от Черно море, която е първа за отбора на Славия под ръководството на Емил Велев, наставникът си пожела това да му е и последната. Велев отдаде загубата на умората у неговите футболисти, насъбрала се от тежките и изтощителни подготовки, които тимът му провежда по време на втория подготвителен лагер в Банско.

„Головете за съперника станаха от наши детински грешки и не бих казал, че Черно море са ни надиграли с игра, комбинации или красиви голове, така се разви мачът, че ни вкараха много бързо два гола и след това се прибраха в тяхната половина, а и ние не съумяхме да обърнем резултата. Има много неща, които трябва да изчистваме и особено тези фрапантни грешки, които се допускат”, сподели Велев.

„Не отива на професионални футболисти, които искат да играят в Славия, да грешат толкова елементарно. След втория гол, играта ни се пречупи, а и не показахме нужното самочувствие да обърнем нещата, направих и много смени.”

„До първия кръг няма да е ясно кои ще са титуляри за Славия. Ще продължавам да правя промени и опити, докато се избистрят нещата. Не мисля, че в средата на терена играта куцаше много. В оставащите две контроли ще изисквам от футболистите да играят, както и досега. Да се разиграва повече топката, да се търсят празните пространства.Да се получава числено предимство, за да се атакува през зоните, където е свободно. Това са моите основни изисквания, ако това се спазва, победите ще си дойдат от само себе си”, завърши Велев.