Старши треньорът на Черно море Велизар Попов звучеше много разочаровано, и дори ядосано към някои от футболистите на „моряците” при загубата с 0:2 от Локомотив Пд като гости.

„Повторихме същите грешки, които правим вече пет поредни години на Лаута. Ранен гол, и после не можем да се върнем. Цяла седмица го повтаряме, и за капак, ги повторихме отново. Но това е положението, с това разполагаме, всичко опира до манталитет,” коментира Попов. „Има футболисти, които са мъртви души и нямат нужния характер да играят в отбор като Черно море. За съжаление отсъствието на лидерите им дава шанс да играят, но това много скоро ще се промени.”

„В края на краищата, загубата си е загуба, честитя победата на Локомотив. Опитахме всичко, рискувахме всичко, вкарахме всички нападатели. Имаше ситуации, при които ако бяхме вкарали един гол, щяхме да се върнем в мача, и логично загубихме,” продължи младият специалист.

„Не мога да говоря за неуспешен старт, биеш един мач, губиш друг. Първите мачове не решават първенството, има 30 мача. Лошото е, това, което мен ме е яд, мачовете навън – още при първото гостуване се проявяват. Нарочно играхме осем контроли навън, но явно ни трябва по-дълго време,” обясни още за проблемите на Черно море наставникът.

„На Жардел му трябва страшно много време. Свали много килограми, но кондицията му не е задоволителна. Рискувахме, но на всички е ясно, че не е готов,” добави той.

„Целите са да се завърнем отново в Европа, но чак след първия полусезон ще си проличи дали сме на прав път или не. Тогава по-конкретно ще може да се говори за цели,” завърши Велизар Попов.