Локомотив Пловдив победи Черно море като домакин с 2:0, в мач от втория кръг на А група. „Смърфовете” се поздравиха с успеха и трите точки, благодарение на два гола, реализирани от новото попълнение Базил де Карвальо още през първите 20 минути на мача.

Любопитното е, че звездата на „моряците” Марио Жардел направи своя дебют в официален двубой за варненци, след като се появи на терена едва в 81-та минута на мача. Футболистът обаче бе за прекалено кратко време на терена, за да успее да впечатли феновете. 

Домакините започнаха много по-добре срещата и си опекоха резултата още през първата половина на първото полувреме. 13-та минута се оказа фатална за Черно море. Здравко Лазаров пое избитата от Илко Пиргов топка, навлезе в наказателното поле, стигна до аутлинията, центрира, а Карвальо засече, за да вкара първия си гол за Локомотив.

Само седем минути по-късно Базил де Карвальо пое топката отдясно по нападението, напредна, успоредно със защитник на Черно море, стреля от малък ъгъл, топката се удари в гредата, а след това се оплете в мрежата за 2:0. Това се оказа и крайният резултат.

През второто полувреме „моряците” започнаха да нападат повече, сътвориха няколко чудесни възможности, но въпреки това не успяха да заличат ранния аванс на Локо Пд. Фрапантен пропуск още през първото полувреме направи Тиаго, а през второто Божилов не успя да се разпише на два пъти.

За сметка на това „смърфовете” показаха, че няма да се предадат лесно и ще се опитат да бъдат фактор в шампионата, въпреки че в първия кръг записаха равен 1:1 от новака Видима.

Така след успеха над Черно море тимът е начело във временното класиране с 4 точки. "Моряците" пък имат три в актива си.