Президентът на Локомотив Пловдив Константин Динев сподели, че новото попълнение на „смърфовете” Базел де Карвальо е по-добър от продадения на Левски играч Гара Дембеле. Пловдивчани се наложиха с 2:0 над Черно море в мач от втория кръг на А група, като въпросният Карвальо реализира и двете попадения в мача.

„Още като станах президент на Локомотив, казах, че постепенно ще опитаме да обновим стадиона си, защото Локомотив е силен тук. Ако играем така като днес, и като в някои други мачове ще може да постигнем целта”, сподели Динев.

„Ако се появи някой добър футболист и с ръководството решим, че ще може да направи разликата в отбора, ще бъде привлечен. Но мисля, че и така сме добре, Карвальо е много добър футболист, бих казал по-добър от Дембеле. Добре, че съм аз да им намирам нападатели на Левски”, добави още босът на тима и добави на шега:

„Малко съжалявам, че Дембеле е там, но той е добър играч и ще им помогне. Но Карвальо е по-добър. Карвальо може да продам на ЦСКА, пък аз ще докарам един в Локомотив да ги бием и двата отбора.”

Колкото до съдията Николай Йорданов, Коко Динев каза: „Не е повлиял на мача, един от най-добрите български съдии, и пак не мога да си представя, че това не е угодничене към по-силни отбор от към гледна точка на президент.”