Бившият собственик на ЦСКА Васил Божков може да се завърне начело на клуба. Това твърди вестник "24 часа" в днешния си брой. Според изданието, един от най-богатите българи вече е направил сондажи какво трябва да се направи, за да се спасят "червените". 

Те са без лиценз и единственият им шанс да останат в А група е до 15 юни да предоставят оздравителен план за погасяване на задълженията към НАП, които надхвърлят 11 млн. лв. Част от тази сума трябва да се плати веднага. 

Други варианти за спасение няма и изглежда именно Божков е най-сериозната опция за спасение. Той беше начело на клуба до 2006 г., след което го продаде на Прамод Митал, който беше представляван от Александър Томов. 

Индиректно потвърждение за подготвяна смяна на собствеността на ЦСКА даде и акционерът в клуба Галин Михайлов. Собственикът на фирма "Трейс Груп" миналата година даде 300 хил. лв. на "червените", за които получи обещание от Александър Томов да бъдат върнати, но те така и не са постъпили още по сметките му. 

"След два-три дни може да има сделка за клуба. Тогава ще говоря, защото има какво да кажа. Тогава ще разберете и как ще си взема заема", сподели Михайлов, цитиран от вестник "Меридиан Мач". 

Очаква се при подобен развой начело на тима да остане Любо Пенев. Под негово ръководство "червените" приключиха кампанията, но договорът му изтече на 31 май. Още тогава специалистът обяви, че бъдещето му ще стане ясно тогава, когато се разбере дали клубът ще го има.