Васил Божков е разколебан в желанието си да създаде нов клуб ЦСКА, който да започне да се състезава във В група. До вчера, възможността един от най-богатите българи да възстанови „червените“ с новия проект, бе най-актуалният вариант пред „армейците“.

Късно снощи обаче стана ясно, че Гриша Ганчев прави съдружие с Юлиан Инджов и двамата ще ръководят заедно настоящето дружество, което вероятно ще стартира от В група, въпреки че се правят сондажи и за професионалния футбол.

Според близки до Васил Божков той е изненадан от създалата се ситуация, тъй като неговото желание било да помогне заради чисто емоционалната му свързаност с „червените“. През изминалия уикенд именно Божков бе актуален спасител, след като вариантът „Литекс-ЦСКА“ не се осъществи.

В последните няколко дни обаче ситуацията се обърна няколко пъти. Очаква се в близките дни Божков и екипът му да дадат пресконференция или да излязат с официално становище. Близки до Божков твърдят, че той е крайно разочарован от отношението на Гриша Ганчев, с когото са били стигнали до мъжко споразумение за съвместна работа.

В последствие обаче Ганчев е поискал от Божков доста сериозна сума, за да жертва Литекс. Най-любопитното в случая е, че в момента Ганчев влиза в дружество, което е със сериозни задължения, които са далеч по-големи от обявените от Александър Тодоров преди няколко дни.

„Преди години Васил Божков остави чисто дружество със сериозен плюс от трансфера на Димитър Бербатов. Сега същото дружество е със сериозни финансови задължения. Реално, ако Божков реши да направи нов ЦСКА, трябва да се конфронтира с дружество, в което е инвестирал доста средства. Освен това много хора, които направиха пътека до неговия офис, за да го молят за спасение, се обърнаха и менят мнението си“, коментираха близки до Васил Божков.