Апелативната комисия към БФС ще заседава в петък по казуса „Дока”, научи Гонг. Заседанието е насрочено за 14 часа и ще се състой на стадион „Васил Левски”, където се помещават комисиите към футболната ни централа.

Припомняме, че ДК реши да накаже бразилската звезда на Литекс с 4 мача лишаване от състезателни права. „Оранжевите” обаче решиха да обжалват тази санкция и Апелативната комисия ще вземе окончателното решение по случая.

Любопитно е дали една комисия, ще направи „сечено” на другата по въпроса с бразилеца, който удари с глава в главата Тони Костадинов от Пирин Благоевград, но не получи червен картон от съдията Николай Йорданов. Последният „изгоря” по този повод и бе наказан от Съдийската комисия за два месеца лишаване от права да свири мачове.

Припомняме какво сочат две от подточките в Дисциплинарния правилник. Едната сочи, че за удар с глава наказанието е от два мача, а другата, че удар в главата на противник се санкционира с четири срещи лишаване от състезателни права.

Ако Апелативната комисия уважи решението на Дисциплинарната, Дока Мадурейра ще пропусна мачовете на Литекс за първенство с Локомотив Пловдив, Академик София и ЦСКА, както и двубоя с Левски за Купата на България.