Главният акционер на ЦСКА Александър Томов обяви, че очаква нови акционери в клуба, които да закупят по-голя пакет акции на „червените“. „До този момент до 3000 души са закупили малки пакети акции. Текат разговори с инвеститори и мога да кажа, че от другата седмица ще влязат инвеститори, които ще закупят и по-големи пакети. Мога да спомена две имена на хора, които ме упълномощиха да го направя и които ще купят пакети – това са фамилия Манджукови – Петър и Ивайло, както и Емил Данчев и негови представители“, каза Александър Томов.

Идеологът на процесите в ЦСКА заяви, че през есента ще бъде свикано голямо общо събрание на всички акционери, а управлението на клуба и процесите в него ще се определят от всички акционери, както е в някои клубове от Европа. „Отчетността ще е публична и всеки ще може да вижда приходите и разходите“, каза Томов.

Босът на „армейците“ заяви, че според него не съществува вариант емисията на акции да е неуспешна. „Аз лично очаквам около 500 хиляди акции да закупят дребни акционери, а останалите да са в ръцете на по-крупни бизнесмени. Мога да кажа, че ако влязат 9 милиона лева или дори по-малко от акции, клубът ще бъде на чисто.“

Според Александър Томов най-големият проблем в момента е извън София банките и финансовите посредници не са подготвени за такава масова търговия с акции, като в малките градове и региони много трудно желаещите да си закупят акции на ЦСКА успяват именно заради пречки от посредниците.