Главният акционер на ЦСКА Александър Томов обяви, че лицензът е спасен и „червените“ са направили всички плащания, които са можели да стопират издаването му.

„Въпреки трудното начало и безумното наследство лицензът на ЦСКА е спасен. Имахме три поставени цели, които изпълнихме. Това бяха обезпечение на задълженията към НАП, положителен балансов резултат и изплащане на сумите към физически и юридически лица, които имаха пряко отношение към лиценза. Използвахме модерни финансови техники, но и получихме сериозна подкрепа от част от взискателите, които разсрочиха дължимите към тях суми“, заяви Томов.

Той изказа своята благодарност към целия екип на ЦСКА за свършената работа през изминалите месеци.

„ЦСКА е стабилен финансово клуб. Вече може да кажем това. Свършихме много работа, но това не е достатъчно. Сега основната ни цел е да си върнем реномето. Ще го правим с мачовете на терена и с работата извън него. Потенциалните инвеститори имат нужда да видят, че всичко върви в положителна посока“, каза още Томов.

Александър Томов похвали двама футболисти, които са направили жест към ЦСКА: „Искам да благодаря на Иван Иванов, който дори се отказа от част от задълженията към него. Много мъжки постъпи и Мартин Камбуров, с когото аз лично не съм преговарял, но той се съгласи да вземе само половината пари сега“.