Куриозните взаимоотношения между Карлос Диого и ЦСКА попаднаха в полезрението и на английския „The Guardian“, който си направи майтап на гърба на червените и уругвайския футболист.

Бившият играч на Реал Мадрид дойде с гръм и трясък в София и подписа договор с червените, като обеща да изведе тима до титлата. Фанфарите обаче бързо отминаха и Диого не само, че не пожела да направи дори една тренировка с ЦСКА, но и изви ръцете на армейците да го пуснат в Бразилия.

С това разнопосочно поведение Карлос Диого си спечели място в рубриката на „Гардиан“ - „Казано и направено“, в която с насмешка се акцентира върху пропастта, която понякога зее между думи и последвалите след тях действия.

Ето и какво пише авторитетното английско издание за случката описвайки я като „Най-добро вричане“:

19 януари: Бившият защитник на Реал Мадрид Карлос Диого премина в ЦСКА. „Това е българският Реал Мадрим, имах оферти от Бразилия, но това е единственото място, на което исках да бъда. Сега мога да кажа на феновете: „Тук съм, за да направя ЦСКА шампион. Ще си спечеля пълен респект.“ 2 февруари: Приехме по-добра оферта от Бразилия. ЦСКА: „Не можехме да го задържим срещу волята му.“

В Англия си правят майтап с ЦСКА - за Най-добро вричане

източник: Gong.bg

Преди време и „Mirror“ бе отразил селекционни неуредици в Борисовата градина, като в светлините на прожекторите тогава бе Грег Акселрод, който никога не бе играл организиран футбол, но червените бяха взели на проби. „ЦСКА София даде проби на кръчмарски футболист”, бе написал „Мирър“ за французина, който в България стана известен като Грег Ментето.