Почти година след пребиването на станалият известен в България като Грег Ментето футболист в ЦСКА, английският вестник „Mirror” припомни тази куриозна история.

В броя си от сряда, популярното британското издание припомня, къде смешната, къде фрапантна, случка със заглавие „ЦСКА София даде проби на кръчмарски футболист”.

„Mirror” пише за миналото лято, когато червените се вързаха на номерата на французина Грег Акселрод, който с фалшива автобиография успя да си уреди пробен период под ръководството на Любо Пенев по време на летния предсезонен лагер на армейците в Санкт Вайт.

В ЦСКА обаче бързо разкриха Грег, който никога не е играл професионален футбол и му показаха вратата след само две тренировки.

Акселрод обаче се снима как тренира с ЦСКА и по добре изпитаната му схема, може да представи тези фотографии, за да си уреди проби и в друг отбор.

Французинът поддържа свой сайт в интернет, а освен това се грижи да има и други фалшиви информации за него, представящи го като истински футболист.

„Това беше просто забавно, а и всеки малко преувеличава в CV-то си. Бях изумен, че те не ме проучиха по-старателно”, цитира „Mirror” измамника Грег Акселрод, който разказва за престоя си в ЦСКА.