Изпълнителният директор на Локомотив Пд Атанас Узунов заяви, че отборът ще спази уговорката с ЦСКА и отдадените футболисти няма да вземат участие в утрешното дерби.

„Ако има стимули от страна на Левски за мача с ЦСКА утре, аз няма да ги разделя с никого, ще си ги прибера за мен, или може да ги разделя с Яската. Разбира се, това е в кръга на шегата, няма такова нещо. Нося отговорност за думите си, с никой не сме разговаряли”, започна изпълнителният директор.

„Не означава, че като сме направили една двустранна игра с Левски и „сините” са дошли да ни стимулират да се хвърлим срещу ЦСКА. Локомотив играе за себе си и за собственото си име. Има стимули, но те са лично от президента на клуба, на този етап обаче, не искаме да говорим за тях”, призна още Узунов.

„Каквито и взаимоотношения да сме имали в началото с ЦСКА, мисля че нашия клуб работи като бял клуб. Искаме да се превърнем в образец на това мото, което имат и ФИФА и УЕФА за феърплея. Никой не може да ни спре и няма такава наредба, която да забрани, преотстъпените ни футболисти да играят утре”, заяви бившият рефер.

„След като е имало една уговорка, ние скандал не искаме. Такъв може да се получи единствено в медиите. Тези момчета имат договори с Локомотив, заплатите и възнагражденията им идват от нас, нито стотинка от ЦСКА. След като „червените” не им плащат нищо, няма пречка да играят утре. Но има уговорка и ние ще я спазим”, коментира той.

„Рано или късно този „балкански” манталитет трябва да се промени”, завърши Узунов.