Треньорът на вратарите в Локомотив София Владимир Манолков не скри емоциите си след категоричния успех с 4:1 като гост на Берое в 24-ия плейофен кръг на А група. Специалистът заяви, че „червено-черните“ без съмнения са изненадали доста хора с представянето си дотук и могат съвсем спокойно да бъдат определени като хита на първенството.

След успеха столичани остават трети в подреждането с 43 точки, колкото има и четвъртият Литекс, като само 2 точки ги делят от второто място на ЦСКА.

„Изиграхме прекрасен мач и победихме един много корав противник. В тактическо отношение надиграхме мисля на 100 процента отбора на Берое. Ключов момент беше спасяването на Божидар Митрев при 1:0 за нас, а вторият гол приключи срещата. Поне аз така мисля“, коментира Манолков.

„Затова футболът е толкова гледана игра – не се знае във всеки следващ мач какво ще се случи. Определено сме хита на първенството, мога да го заявя след този мач отговорно. Никой не е очаквал, че в този период от първенството ще бъдем на това място. Може би само ние си вярвахме в нашите сили и възможности. Апетитът винаги идва с яденето.“

„Пред отбора влизане в тройката не е поставяно като цел. Предпочитам въпросът за финансите да го зададете към ръководството“, допълни Манолков.