Отборът на Локомотив София запази третата си позиция в А група след убедителна победа с 4:1 като гост на Берое в мач от 24-я кръг на шампионата. Локомотив София натрупа 43 точки, колкото има и четвъртият Литекс, като двата тима вече дишат във врата на ЦСКА, който е с 45 в актива си.

Гостите шокираха съперника още в първата минута, Берое не успя бързо на върне попадението и понесе втори удар в самия край на полувремето. Опитите на домакините да стигнат до гол в началото на втората част пък доведоха до нови две попадения за Локомотив София, с които тимът на Димитър Васев реши двубоя.

Попаденията за Локо София реализираха Шехуди в 1-ата минута, Йордан Тодоров в 45-ата, Емил Гъргоров в 51-ата и Владислав Романов в 52-ата минута. Берое върна едно попадение в 53-ата минута. Отборът от Стара Загора остава на пета позиция с 39 точки в актива си и се отдалечи от местата даващи право на участие в евротурнирите.

Берое срещу Локомотив София

източник: LAP.bg, Петьо Турлаков

„Железничарите“ буквално попариха домакините от Берое още в първата минута на двубоя. Том пусна чудесен пас в наказателното поле на домакините и Шехуди засече с хубав удар за 1:0 в полза на Локо София в 34-ата секунда. Шехуди отбеляза деветия си гол в А група през сезона. 

Футболистите на Берое опитаха да върнат бързо попадението, като в 4-ата минута Керкар стреля, но вратарят на Локо София Божидар Митрев спаси, а добавката на Андонов бе неточна.

Четири минути по-късно при нова грешка в отбрана на Танко Дяков, Том напредна и излезе сам срещу Макенджиев, но вратарят на Берое спаси. Старши треньорът на Берое Петър Хубчев потърси промяна в играта на своя тим и реагира със смяна на Танко Дяков със Савио Нсереко.

Берое срещу Локомотив София

източник: LAP.bg, Петьо Турлаков

Добра атака за Берое в 32-ата минута завърши с удар с глава на Георги Андонов, но встрани от вратата на Митрев. Три минути по-късно, в 35-ата бе една от най-спорните ситуации в двубоя, ппри която останаха съмнения за дузпа за Берое. Бранеков изби топката при атака за домакините и останаха съмнения за нарушение срещу Андонов, но реферът Ивайло Стоянов бе далече от ситуацията.

Последните минути на първото полувреме бяха крайно интересни. Първи в 41-ата минута при нов шанс за Берое Мапуку изпрати топката успоредно на голлинията, но Андонов не успя да засече.

Берое срещу Локомотив София

източник: LAP.bg, Петьо Турлаков

На наставника на гостите Димитър Васев му се наложи да извърши принудителна смяна, след като Шехуди се контузи и бе заменен от Йордан Тодоров.

При удар с глава на Георги Андонов в 44-ата минута Божидар Митрев спаси врата си, а секунди след това при нова възможност за Берое Иво Иванов засече топката след ъглов удар, но нацели гредата на вратата на гостите.

Локомотив София обаче успя по най-добрия начин да завърши полувремето, като в третата минута на добавеното време Емил Гъргоров нацели напречната греда, а влезлият като резерва Йордан Тодоров добави и вкара за 2:0 в полза на гостите.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ МИНУТА ПО МИНУТА ВИЖТЕ ТУК:

След почивката домакините отново се хвърлиха в предни позиции, което обаче позволи на Локомотив София да се възползва от пробойни в тяхната защита. Точно това се случи в 51-ата минута, когато Данчо Тодоров намери отдясно Емил Гъргоров и той малко пред линията на вратарското поле вкара за 3:0 за Локомотив.

Минута по-късно Владислав Романов се възползва от груба грешка на Зехиров, напредна и вкара за 4:0 в полза на тима от София.

Берое все пак върна едно попадение само минута по-късно – в 53-ата, когато Салив Керкар с хубав изстрел зад границата на наказателното поле намали за 1:4.

Берое срещу Локомотив София

източник: LAP.bg, Петьо Турлаков

До края домакините така и не намериха начин да отбележат отново във вратата на Божидар Митрев.

Гостите пък стигнаха до нова възможност в 62-ата минута, когато Данчо Тодоров опита да намери съотборник, но защитата на Берое този път се справи. В 78-ата минута Джоман напредна и падна в наказателното поле при съприкосновение с Бранеков, но не последва сигнал от рефера.

Стартови състави:

Берое: Благой Макенджиев, Танко Дяков, Иво Иванов, Елиаш, Игор Джоман, Георги Костадинов, Салим Керкар, Антон Огнянов, Атанас Зехиров, Жуниор Мапуку, Георги Андонов

Локомотив София: Божидар Митрев, Орлин Старокин, Камен Хаджиев, Александър Бранеков, Траян Траянов, Елтон Дош Рейш, Емил Гъргоров, Ламжед Шехуди, Антонио Ливраменто, Евертон Джилио-Том, Владислав Романов