Старши треньорът на Миньор Перник Антон Велков призна, че футболистите ще бъдат изненадани приятно от президента на клуба Никифор Вангелов заради вчерашната им победа с 3:0 над ЦСКА в 10-ия кръг на А група. Това заяви младият специалист в актуално студио Дерби.

„Очаквах след мача с Базел да срещнем най-силния ЦСКА, който можем да срещнем. Не съм мислил, че ЦСКА ще бъде разколебан, а един отбор, който ще се опита да докаже че не е слаб и особено след критиките за играта срещу швейцарците”, каза още Тони Велков.

Той отказа да коментира отношенията си с вече бившия изпълнителен директор на клуба Георги Славчев. „Не искам да се връщам повече на отношения в клуба, които доскоро бяха в разгара си. Не съм искал такава война, нито пък да я печеля. Исках да имам човек до себе си, който да ме подкрепя. За съжаление, това не се получи и в резултат на това настъпиха някои промени в клуба. Те са резултат пък от решение на ръководството”, добави кадърът на Локомотив София.

„След мача с бившия ми тим казах, че има нужда от промени в клуба и бях готов аз да си тръгна. Тези отношения станаха причина за много страсти в Перник, а знаете, че в този град страстите имат съвсем други измерения. Но колкото и да е жалко, това развитие на нещата ни донесе и победата над ЦСКА. Надявам се, че победата над ЦСКА ще ни повлияе само позитивно”, добави Велков.

„Даниел Златков дали ще играе, или не, решавам само аз. Той е много добър футболист, но не може да скочи веднага в дълбокото. Изчаквах момента и ето, че той се представи на ниво срещу ЦСКА. Можете да го попитате какво му казах преди мача с ЦСКА. Казах му, че на „Българска армия” той ще вкара гол и това се случи. Златков има качества да играе във въздуха и за него беше точният момент. Нямам личен конфликт с него. Работлив е, но тепърва ще показва какво може и какво не. Защото младите момчета имат много плюсове, но и доста минуси”, обясни отношението си Антон Велков към младежкия национал, който стана популярен с прякора си Кристиано Роналдо от Гоце Делчев.

„Напоследък цари истерия около постоянното освобождаване на треньори в българския футбол. Според мене, треньорът е защитаван само и единствено от резултатите. В България има супер добри треньори, а националният ни отбор си има треньор. За мене темата за ангажирането на чужденец не е актуална, защото Станимир Стоилов е на мястото си”, завърши Антон Велков.