Президентът на ЦСКА Александър Томов заяви, че решението за смяната на старши треньора Пламен Марков със Стойчо Младенов е взето единодушно след заседание на Надзорния и Управителния съвет на клуба.

„Очевидно е, че ние не сме доволни от старта на шампионата и загубата на четири токи, което постави под съмнение основната задача за спечелване на титлата, следователно се наложи да вземем главното решение – смяната на старши треньора”, каза още Томов след събранието на двата ръководни органа на „червените”.

„Пламен Марков е дал много неща от себе си. Той остава в нашата орбита, това е човек достоен за уважение. Така или иначе, резултатите налагат тази смяна. За нов старши треньор е назначен Стойчо Младенов. Утре аз лично ще участвам в представянето на Стойчо”, добави шефът на ЦСКА.

Александър Томов сподели още, че по време на заседанието са били обсъждани и други кандидатури за поста, но не назова имена: „Разбира се, обсъждахме и други варианти, но това са вътрешни неща и няма да ги споделя. Трябва да кажа, че решението е еднозначно, категорично и обосновано. Вие знаете, че във футбола отговорностите са категорични, те са само такива, каквито се измерват на терена”.

„Целта за ЦСКА е само една, макар че вече тя е призрачна. Целите пред Стойчо Младенов остават същите, разбира се, ние ще променим параметрите, тъй като загубата на тези четири точки не беше предвидена и стана с подвеждането на някои отделни единици е отбора”, каза още Александър Томов.