Засега в gong.bg нямаме секция „кратки” или „20 реда на редактора”. Покрай ЦСКА ще вземем да спретнем една. Защото от толкова изписано мастило в последната дузина години за случващото се в Борисовата градина, вече няма абсолютно никакъв смисъл. То не бяха анализи, теории на конспирацията, схеми, разработки, изводи... Няма смисъл! Та накратко:

Прамод Митал да стане треньор на ЦСКА! И без това от търсенето на подходящ старшия няма полза. Наставникът в ЦСКА е най-независимата фигура в клуба – от него нищо не зависи. Дори първенците в класацията на феновете – Стойчо Младенов и Миодраг Йешич бяха задушавани. Първият – от някакъв измислен Управителен съвет, вторият – от Орманджиев. За други казват че били плахи и слабохарактерни – като Ферарио Спасов и като настоящия треньор Пламен Марков. Други били изкукуригали според „отговорни” фактори по онова време от пресслужбата на отбора – Паро Никодимов, италианците и Гочето Василев – чужди тела. Чичо Пенчо – свършил за футбола, Сашо Станков – за кой път и накъде повече?!?

Изобщо – от треньор няма полза. А пък и за голяма част от звездите на ЦСКА перфектния треньор не се е родил на тази планета. Може би на някоя друга из Галактиката. Та Митал да бъде назначен, ще идва по два-три пъти на година, има кой да му каже как да направи едно показно на Панчарево, а за през другото време – Червенков и Нанков ще си подържат ритъма. А и най-важното – няма кой да му ревне „оставка”. Нали вече се научихме – при частните фирми, ставаме смешни да караме насила собственика да се маха.

Събитията през седмицата ярко демонстрираха, че пропаста между треньор и играчи при „червените” вече е зейнала, като кариес на динозавър. Проблемът – липсата на реална алтернатива на Марков към днешна дата. От някои от спряганите варианти в медиите направо ме побиват тръпки за бъдещето на отбора. За огромно съжаление на „армейците” те така и не преживяха своя истински „Беверен”. Моментът, в който вечния съперник тръгна нагоре.

Пак се увлякохме, а полза никаква. Да идва Митал! Ако не като треньор, поне да хвърли едно око, какво се случва една от дребните фирми в неговия регистър.