Силният човек в ЦСКА Алесандър Томов заяви, че класическата победа над Левски (3:0) е била достатъчна на „армейците“, като разкри, че двойни премии ще получат играчите на ЦСКА за успеха над вечния съперник.

„Няма да направим компромис, днес имаме състав, готов да се бори докрай. Преди малко благодарих на всички момчета поотделно, някои бяха на инжекции. Трябва да им благодаря от името на ръководството и акционерите. Гордеем се с тях, гордеем се и с публиката. Това е една достойна публика. Затова казвам, че ЦСКА е институция, имаме хиляди верни фенове“, започна Томов.

„Бих казал, че когато през 2008 година спечелихме 31-ва с 16 точки разлика, тогава с престъпление ни бе отнет лиценза и правото да играем в Европа. Аз бях изкупителна жертва. Не позволихме ЦСКА да бъде принизена, върнахме се. ЦСКА ще играем само за едно – шампионска титла. Ще имаме трудни съперници. Не трябва да се стига до крайности и подигравки, през първото се видя какви са съотношенията на сините, през второто запазихме малко сили, играхме малко по-прибрано. Един класически резултат 3:0 е напълно достатъчен срещу Левски“.

„Не съм го виждал, в съблекалнята е невероятно. И аз бях хвърлян до тавана. Всички са мокри, истински празник е. В началото започнахме с играчи, събирани от плажа буквално, направихме 5 равни мача, загубихме много точки, бе много болезнено. Очакваме с нетърпение мача с Лудогорец. Към този момент ЦСКА няма неплатени заплати към своите играчи, служители, освен разсрочените стари, които не бяха платени. Беше извършена огромна финансова промяна, бяха преодолени нещата. Твърдо мога да кажа, че от 35-те милиона, които ЦСКА имаше към 31 юли, сега в момента това, което мога да кажа че са проблемни е под 1 милион. Не е лесно, трудно е много“.

„Много неща се изписаха излишни, действително имаме взаимоотношения със Саут Чайна, наши футболисти ще бъдат дадени под наем, ще вземем техни. Но не става дума за спонсорство. Става дума за мой бизнес партньор. Нямам никакъв проблем, очаквах победа, но не с 3:0“.

„3 източника са на средствата. Едното е свързано със самите акционери, имаме вече 30 акционера, но нямаме право да ги обявим. Всички тези хора са инвестирали в клуба. Искаме да продължим с това и ЦСКА да стане клуб на своите фенове. Най-голямото като количество пари идва от акциите. Смятам, че не трябва да се главозамайваме, само един мач е това, имаме много важни мачове.“

„Предстоят най-важните мачове с Лудогорец и Ботев Пловдив. Двойна премия има за този мач. Вчера им бе изплатена премията за Литекс. Премиите в ЦСКА се изплащат. Не трябва да се подценява Левски, въпреки днешната категорична победа“, завърши Томов.