Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов бе доволен от представянето на тима при победата над Ботев с 2:0. Наставникът на "червените" похвали персонално Омар Косоко, който вкара първия гол в двубоя.

"Доволен съм. Проведохме мача като по ноти. Единствената грешка беше, че в последните минути приехме играта в близост до нашето наказателно поле. Халфовете и Нападателите се дръпнаха много назад и дадохме възможност на Ботев да центрира няколко топки и да ни застраши. За сметка на това се отвориха повече пространства и успяхме да отбележим втори гол. Това е футболът. Отлична среща за нас, отличен мач. Категорична победа, която ни даде възможност да се откъснем пред Ботев", заяви доволният Младенов непосредствено след края на срещата с пловдивчани.

"Има още много мачове до края на шампионата, още много точки, които да спечелим, за да си гарантираме европейско участие", добави наставникът на "армейците".

Той коментира и изявите персонално на Омар Косоко.

"Тази опция бяхме принудени да я създадем, да налагаме Косоко като нападател. Той е флангови човек, но до този момент се справя на върха на атаката, развива се. През зимата не успяхме да привлечем типичен таран. Към Косоко проявихме търпение и дойде момент, в който той започна да се отблагодарява. Всеки отбор избира своя стил и своята стратегия. Когато побеждаваме, значи сме постъпили правилно", завърши Стойчо Младенов.

По-късно на пресконференцията той похвали и Крачунов при конкретен въпрос за защитника на тима:

"Не съм се и съмнявал във възможностите на Крачунов. Много хора се чудиха на привличането му, но аз знам какво правя. През цялото време цялата защита се справяше блестящо с изключение на последните минути, когато трябваше просто да бъдем малко по-напред".

"Видяхте днес колко картона получихме. Още първия полусезон алармирах, че това е един от начините да ни направят уязвими. Нашият отбор е натоварен с прекалено много картони в края на мачовете. Критерият не е еднакъв. Това са дребни неща, които в определен момент дразнят. Още през есента алармирах, че това е тенденция - да натрупват нашия отбор с картони", каза на брифинга Младенов.

От думите му стана ясно още, че Омар Косоко може да пропусне следващия мач на ЦСКА заради болки в ахилеса. Наставникът на "червените" отново бе върнат на темата "Европа".

"Трябва да побеждаваме и накрая ще теглим чертата - какво трябва да коригираме като селекция, като поведение. Свършихме много работа, преживяхме много спекулации и интриги от свои и чужди. Самото участие в Европа ще бъде успех. В нашия футбол освен Лудогорец какво имаме? Искаме с 3 милиона лева да правим отбор. Ще падаме от казахстанци, малтийци и каква ли не, защото те са по-богати. Не можем да правим отбори с по три милиона лева", каза Стойчо Младенов.