Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов бе изключително щастлив от втората поредна победа с 1:0 над Левски в рамките на седмица.

"Чудесна победа! Това ми е любимият резултат - 1:0. Мисля, че през второто полувреме и в началните минути на мача ние бяхме тези, които диктуваха нещата на терена", заяви наставникът на "червените" непосредствено след края на мача.

"Не искам да звуча обидно, но показахме, че можем да победим Левски с всякакъв състав. Това показва, че имаме потенциал и се развиваме правилно.

Изключително съм щастлив. За тази емблема работим и живеем. Това е тръпка, това е изживяване. Армейският дух е на лице", продължи развълнуваният Младенов.

Вече шести пореден мач Левски не може да отбележи гол на ЦСКА във Вечното дерби.

"Дай Боже още толкова мачове да не ни вкарват. Успяхме да мобилизираме и феновете.

Левски за трима играчи - Крумов, Огнянов и Белаид, похарчи 500 000 лева. Ние нямаме и един лев. Много ни се искаше да вземем Венци Христов, но нямахме финанси. През зимата казах, че ще рискуваме да приобщим и Гъргоров, и Косоко, да ги направим централни нападатели. Без нападател се губи тежестта на отбора.

Феновете много ги обичам и съм им верен до гроб", допълни Младенов.

Стойчо Младенов: За тази емблема работим и живеем

източник: Георги Димитров

„През цялото второто полувреме диктувахме играта на терена. Ситуациите през втората част за съжаление ни се изплъзваха. Вкарахме един гол, който ни прави щастливи. Може да бъдем много доволни. Радвам се, че момчетата, на които гласувахме доверие защитиха това. На мен много ми се искаше да започнем с типичен централен нападател, но Ди Вани все още не е готов да изиграе цял мач. В първите 20 минути тази преса, която наложихме, можехме още през първото полувреме да отбележим гол чрез Иван Стоянов. След това приехме играта в нашата половина, за да отворим пространства в половината на Левски. Това, което се изискваше от нашите футболисти, като тактическа дисциплина се изпълни. Искам да вкараме още скорост и агресия в нашата игра. Аз наистина съм доволен от това, което видях днес.“

"Имаме едно ядро от футболистите и това, което направихме селекция от футболисти през зимния прозорец успяхме да се справим по най-добрия начин. Ние без пари направихме това, което направихме до момента. Тази политика е много успешна. Трябва да забравим първото място и не трябва да коментираме. Видяхте Лудогорец в какво състояние. Ние не може да се мерим с тях. Имаме много по-важна битка, трябва да вземем лиценз. Вярвам в стратегията на господин Томов и се надявам ЦСКА да върви спокойно напред. Липсваше тази настоятелност в завършващата фаза, а също така нямахме късмет. Мислех, че няма да спечелим мача.“