Главният мениджър на Литекс Стойчо Стоилов определи като абсурдни твърденията, че вчерашното му решение да извади отбора от мача срещу Левски е една от стъпките за сливане между клуба от Ловеч и ЦСКА.

Скандалният мач от 20-ия кръг на А група се превърна такъв след два червени картона за футболисти на "оранжевите" - Бьорн Маарс Йонсен и Рафаел Перес, вторият от които доведе и до дузпа за "сините". Това накара Стоилов да слезе на терена и с жестове да прибере играчите в съблекалнята, което предначертава най-малко служебна загуба за Литекс.

"Решението ми не беше емоционално, просто се натрупваше през тези 3 месеца от новия сезон. 20 мача се изиграха и смея да твърдя, че ние сме най-ощетени по отношение на съдиите. Вчера на "Герена" видяхме абсолютен фарс. Ние държим на самочувствието, което самите играчи са си извоювали на терена. Преди три дни победихме Левски с 3:0 с човек по-малко. Разликата в класите е очевидна. Вчера се правеше всичко възможно Литекс да загуби", заяви Стоилов в пряко включване за предаването "Събуди се" по Нова телевизия.

"Има три отбора в челото, които са заинтересовани от това. След дузпата, която се даде, бях убеден, че с всякакви средства ще се направи така, че да загубим. Тук не опира само до гордостта на Литекс, вече години наред налагаме много млади таланти в отбора си и следваме нашата политика. Ние сме гръбнакът на всички национални гарнитури. Това, което започна още от април месец миналата година, няма как да продължава. Или футболът у нас ще се оправя, или всичко ще загнива, както е тръгнала цялата държава."

"Определени медии от доста дълго време по всякакъв начин се мъчат да компрментират г-н Гриша Ганчев и Литекс. Кой стои зад тази кампания? Щом се случва с Левски, значи собствениците на Левски. За вчера мога да кажа, че решението за изваждането на отбора беше чисто спортно-технически. Абсурд е да говорим за сливане в ЦСКА. Не знам кой болен мозък може да говори такива неща. Не съм сигурен, че Боримиров сам е стигнал до този извод. Мисля, че някой друг му е сложил тези думи в устата", завърши Стоилов.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS