Отборът на ЦСКА записа първа победа по време на тристранния турнир, в който участва в Либия. След загуба в първия мач с 0:1 от Ал Ахли, във втората си среща, възпитаниците на Димитър Пенев се наложиха със същия резултат над Ал Насър от Бенгази.

Вторият мач на „червените“ започна близо с 40 минутно закъснение. На терена, между двете срещи, домакините организираха кратка програма, като местен изпълнител забавляваше публиката по трибуните. Бяха изпълнени и химните на Либия и България.

Точно преди началото на срещата лек инцидент с фен на Ал Ахли забави старта на мача с още няколко минути. Протестиращият запалянко бе изведен от стадиона от местната полиция.

Мачът също започна с минута мълчание в памет на загиналите по време на революцията. В сравнение с първия двубой, във втората среща, публиката е далеч повече, може би заради фактът, че противник на „червените“ е местният Ал Насър. На стадиона присъстват близо 4000 души.

СНИМКИ: ЦСКА с първи три точки в Либия

източник: Gong.bg

В центъра на терена пък бе поставен голям надпис на арабски език и емблемата на ЦСКА, който гласеше: „ЦСКА е съпричастен със семействата на заразените деца и иска справедливост!“

Футболистите на Ал Насър пък излязоха на терена със специално изработени тениски с лика на убит техен сънародник. Голяма част от футболистите на домакините доскоро са били с автомати в ръка.

ЦСКА започна по-добре срещата, като в началото на двубоя владееше инициативата и успя да създаде няколко добри положения пред вратата на домакините. В 8-ата минута Борис Галчев стреля от удобна ситуация, но не успя да порази целта. Минута по-късно Адемар стреля от пряк свободен удар, но също неточно.

Най-чистата ситуация за ЦСКА пропиля Присо, който след добро центриране на Станислав Костов отдясно, стреля слабо от три метра. Всяко по-технично отиграване от страна на футболистите на домакините пък бе посрещано от фанатични овации на хората по трибуните.

СНИМКИ: ЦСКА с първи три точки в Либия

източник: Gong.bg

Постепенно футболистите на Ал Насър изравниха играта, а в 28-ата минута имаха чудесна възможност да вкарат. След отсъден двоен удар в наказателното поле, на четири метра от голлинията на Макенджиев, ударът попадна в сгъстената стена от футболисти в „червено“.

В 36-ата минута Борис Галчев натресе напречната греда след солов рейд и удар от границата на наказателното поле.

ЦСКА успя да вкара първия си гол в турнира в 43-ата минута на мача, а в голмайстор за „червените“ се превърна Станислав Костов. Младокът засече центриране в наказателното поле в долния ляв ъгъл на вратата.

Ето състава на ЦСКА за втората проверка: Макенджиев, Бандаловски, Илиас Хадад, Ангел Грънчов, Николай Дюлгеров, Мушат, Галчев, Станислав Костов, Паун, Антон Карачанаков, Нджонго Присо.

СНИМКИ: ЦСКА с първи три точки в Либия

източник: Gong.bg

По-късно днес надпреварата продължава с двубой между Ал Насър и Ал Ахли, а в сряда по същата схема – с два мача от по 45 минути ще бъде определен първенецът в турнира. Мачовете на ЦСКА с с начален час 16:30 и 17:30 часа.