От тръст „Синя България“ се включиха към призивите на привърженици на Левски от цялата страна към боса на клуба Тодор Батков за незабавни действия. Позицията на тръста бе публикувана в официалния сайт на организацията.

Gong.bg публикува позицията на тръста без редакция:

Във връзка със серията слаби резултати на първия отбор на ПФК Левски София и възникналото справедливо негодувание на привържениците на клуба, свързано с управлението на мажоритарния собственик Тодор Батков, УС на тръст „Синя България” заявява:

1. Проблемите в Левски през последните 5 години се дължат на изключително лошото управление, грешни решения в спортно-технически аспект, различни центрове на влияние, неясна структура на собственост и управление.

2. Спасението на Левски е в ръцете на неговите фенове, а не на нов собственик „бащица” или спасител. Тръст „Синя България” е създаден с целта да върне Левски в ръцете на народа, такива, каквито са били идеалите на неговите учредители преди 100 години и няма да се откаже от тези си намерения за сметка на който и да е нов собственик.

3. Призоваваме Тодор Батков незабавно да пристъпи към прехвърлянето на договорения процент акция на тръст „Синя България” и назначаването на нов УС на ПФК Левски, съставен от специалисти-експерти. Настояваме в новия УС да има две от общо пет места за Тръста.

4. Като първа стъпка в подобряване на управлението и независимо от прехвърлянето на акции, да се върви към създаване на договореното вече ООД между Тръст „Синя България” и ПФК Левски, което под прякото ръководството на Тръста да работи за развиване маркетинга, медиите и мърчандайзинга на клуба. Очакваме Тодор Батков да спази договорката и да обяви всичко по т. 3 и т. 4 на пресконференция през следващата седмица.

5. Тръст „Синя България” е силно загрижен от циркулиращите слухове и публикации, свързани със собствеността в клуба. Смятаме, че мажоритарният собственик Тодор Батков има отличен шанс да докаже, че е собственик на офшорната компания „Дигерасо Лимитед”, като прехвърли обещаните 15% на Тръста от нейния нов дял в клуба и по този начин разсее съмненията, че тя е контролирана от други лица.

6. Тръст „Синя България” смята, че вече всяка една минута и всеки един човек са безценни за привържениците на Левски в битката за спасение на любимия клуб и призовава цялата левскарска общност да се включи спешно в инициативите и действията на Тръста чрез членство в организацията и предлагане на професионална експертиза от квалифицирани в различни области привърженици.