Срещу членски внос от 20 лв всеки фен на Левски ще има глас в сформирания тръст "Синя България", а структурата ще бъде представена с 1 място в Управителния съвет на футболния клуб.

Абонаментните карти за мачовете ще се предлагат на стойност 150 лв /за сектор "Б"/ и 200 лв /за сектор "В"/ и всички събрани средства ще постъпят като дарения за клуба. Това бе обявено днес на първата официална пресконференция на тръста в Пресклуб "България".

Всеки лев ще бъде вложен в клуба, увериха идейните и организационни инициатори и заявиха амбицията си за следващия сезон да съберат 1 млн лв. Ако сумата е по-голяма, ще се обмисли как да се разпределят парите, но никой няма да прибира в своя джоб печалба. "Няма никаква далавера, повярвайте ни само 1 сезон", обърна се чрез медиите към привържениците Тити Папазов.

Тръстът е гарант за прозрачността при харченето. С участието си в управлението на "Левски" "Синя България" ще влияе върху вземането на решения по всички въпроси, в т. ч. заплатите на футболистите, често надхвърлящи значително възможните граници за нашия стандарт на живот, както и трансферите.

Истинските привърженици на "Левски" имат два ангажимента: да се включат в даренията и да посещават мачовете на отбора. Тръстът ще прави различни кампании, една от тях в скоро време ще е "Ела на стадиона и доведи дете". След грандиозното честване на 100-годишнината на "Левски" преди месец, в средите на сините фенове цари въодушевление. "Синята приказка има начало, но няма край. Тя е вечна, нека ние да я пишем", каза емоционално Тити. /БГНЕС