Сектор А на стадион "Георги Аспарухов" трябва да е готов за приемане на публика за началото на новия сезон. Това сподели човекът, който се занимава със строителството му - Иво Тонев. 

Председателят на Управителния съвет на "сините" се зае с тази тежка задача още през февруари 2013 г. и въпреки забавянето, тази част на съоръжението трябва да е готова до средата на лятото, когато започва и новата кампания. 

"Безспорно най-трудно беше миналата година през февруари, когато строежът беше спрян за 20-30 дни. Този период беше труден и за мен в личен план. В крайна сметка дойде настоящата фирма, която се съгласи да работи в тези тежки условия за нас. И от другия сезон сектор А трябва да приема публика", сподели Тонев пред ТВ+. 

Според него, евентуален ремонт на трибуната би бил доста по-нерентабилен, вместо да бъде вдигнат изцяло наново, както е в момента. Той разкри, че строежът ще излезе между 12 и 14 млн. лв. 

"Няма как да искаш да си сериозен отбор и да играеш на стадион отпреди 50-60 години. Сектор А беше пред разпадане и имахме много сериозни опасения. Трябваше да се направи минимум сериозен ремонт, който щеше да излезе поне 3-4 млн. лв."

"Според мен, няма никакъв смисъл да правиш ремонт на такова съоръжение за такива пари. А нов сектор А ще ни струва около 12-14 млн. лв. Разликата в сумите не е толкова малка, но градиш нещо ново, нещо, което се сравнява с Англия, Германия, Франция, Италия."

"И аз съм убеден, че когато хората влязат в сектора наесен, ще видят разликата. И всичко това съм го направил сам, Левски не е дал и стотинка за него. Но не искам да се правя на мъченик", сподели още Тонев.