Предварителният план за строежа на сектор А на "Герена" ще бъде изпълнен. Очаква се до лятото тази трибуна да е готова без козирка, но след това ще се търси инвестиция за слагането ѝ и така тя да има завършен вид.

"Секторът е завършен на груб строеж. Иво Тонев ми каза, че вече уточнява оферта за козирка. Тоест, освен инвестицията досега, за да пуснем сектора, трябва да мислим и за още 1.8 млн. лв. за козирка, но пък ще имаме сектор за чудо и приказ", сподели Батков. 

Отдавна е ясно, че дългът за този сектор няма да се отрази на лицензирането на Левски. Но "сините" имат достатъчно други задължения, които да покрият до 20 март, за да вземат разрешение да играят в Европа. 

Въпреки тежката ситуация, Батков изключва вариант клубът да се откаже доброволно от участие в Европа, стига да заслужи квота. По подобен начин процедира ЦСКА преди около две години. 

"Вариант да се откажем от Европа доброволно - няма. Първата стъпка е да спечелим лиценза, втората да платим и третата е да участваме. Трябва ни малко щастие и за да не ни се падне някой отбор да ни изхвърли рано-рано, както беше досега", заяви още Батков.