Зимното попълнение на Славия Сердер Сердеров сподели какви са плановете му след този сезон с "белите". Неговите цели са да заиграе в по-голям отбор от лятото, но би останал в "Овча купел", ако "белите" играят в Европа. 

Младият футболист е известен в родината си като "Руския Агуеро", а някои от съотборниците му в предишните му тимове дори са го наричали Кун, както е прозвището на аржентинеца. Той говори за живота си в България.

"Славия за мен е един трамплин. Искам да покажа тук на какво съм способен и после да отида на по-високо ниво. Но ако Славия играе в Европа, защо да не остана тук? Всичко тук е перфектно, няма напрежение, треньорът ми вярва и ми дава да играя."

"Въпреки че треньорът е руснак, аз не се ползвам с индулгенции от него. Но е факт, че той си говори повече с мен, отколкото с другите момчета. Колкото до футбола в България, тук се практикува по-комбинативен футбол, отколкото в Русия, но базите тук са ужасни. Има само 5-6 хубави стадиона", сподели Сердеров пред "Известия". 

Той сподели още интересни моменти от кариерата си до момента, както и какви опции е имало пред него да продължи в чужбина. След като е излязъл от школата на ЦСКА Москва, е имало вероятност да играе в ПСВ Айндховен.

"Имаше възможност да играя в ПСВ, бях подписал договор, но в последния момент реших да откажа, за да остана в Русия и да съм по-близо до семейството си. И тогава приех офертата на Анжи Махачкала."

"Тогавашният ни бос доста често влизаше в съблекалнята след успех, за да ни каже, че удвоява премиите за победата. Тогава давах парите на родителите ми, а майка ми по едно време си мислеше, че съм влязъл в някоя банда и се занимавам с нередни неща", сподели още Сердеров.