Наставникът на ЦСКА Милен Радуканов призна, че не е искал да се разделя с двамата си основни футболисти Маркиньос и Спас Делев. Младият специалист обаче добави, че ако дойде добра оферта за тях, няма да може да ги спре.

„Ако искат да се развиват в чужбина, няма да ги спираме”, призна Радуканов по време на официалната пресконференция преди началото на зимната подготовка на „червените”.

Наставникът обясни ситуацията около своя Про лиценз. „Преди да взема Про лиценз няма как да започна да се явявам на пресконференции. Когато се насрочи от БФС този Про лиценз ще го взема и ще започна да водя отбора официално. Засега, Сашо Борисов се води старши треньор.”

„На 14 заминаваме за Гърция до 25 януари. На 2 февруари заминаваме в Анталия и се прибираме на 16. След това в София ще представим отбора на мача с Чавдар Бяла Слатина”, обясни Радуканов как ще се развие подготовката на отбора.

По отношение на селекцията, наставникът на ЦСКА допълни: „Разчитаме на тези млади, които взехме сега. Костов, Макенджиев и Седула бяха титуляри за своите отбори, ако се адаптират бързо, могат да помогнат на ЦСКА през пролетта.”