Благой Макенджиев, Станислав Костов, Четин Седула и Станко Йовчев са четирите нови имена в ЦСКА от началото на трансферния прозорец. Привличането на Костов бе потвърдено по време на официалния брифинг на „червените” преди началото на зимната подготовка на тима.

Венци Живков, Емил Костадинов и юрисконсулта на ЦСКА Радостин Василев заявиха, че няма никакъв проблем с привличането на двамата футболисти от Пирин. Според Василев техните трудови договори са прекратени и те нямат проблем да започнат подготовка под ръководството на Милен Радуканов.

„И двамата футболисти нямат проблеми да играят в ЦСКА. Няма да има санкция да тренират с ЦСКА. Трудовите им договори с Пирин са прекратени. Прекратяването се извършва по Кодекса на труда. Така че няма проблеми. Арбитраж не може да прекратява трудов договор. Относно състезателните им права, трябва да се изкаже БФС. Прекратени са договорите им заради неизплатени суми. Всичко е свършило между тях и Пирин.”, обясни Василев.

По отношение на трансферите на Светослав Дяков от Локомотив София и Галин Иванов от Славия, спортният директор на ЦСКА Емил Костадинов заяви: „На този етап се разминаваме с президентите на отборите на двамата.”

Венци Живков обаче допълни, че от ЦСКА все пак не са се отказали от Дяков и Иванов. „Не сме се отказали от тях. Ще стигнем до някакво ниво на разбирателство и да успеем да ги вземем тези футболисти”, каза изпълнителният директор на „армейците”.

Костадинов добави, че с Берое се водят преговори с Тодор Христов, но все още няма развитие по този играч.