В момента тече Световното първенство в Бразилия, за което България не се класира. А това се случва за четвърти пореден път. А имаше години, в които "лъвовете" играеха на всеки Мондиал, а дебютът ни е през 1962 г. в Чили. 

Какви са спомените на една от основните ни фигури през 60-те и 70-те години на миналия век Димитър Якимов? Легендата ги сподели в предаването "Ники Кънчев шоу" по "Дарик радио". 

"Като се класирахме за първи път на Световно в Чили, нямахме никакъв опит. След това вече малко се поокопитихме и натрупахме самочувствие на футболисти. През 1966 г. представянето ни не беше толкова слабо, но се паднахме с много силни отбори. А и почнахме с Бразилия, които вече бяха два пъти световни шампиони." 

"През 1970 г. като се класирахме имахме най-големия си отбор, с най-големите футболисти. Но тогава имахме погрешна подготовка, бяхме на Белмекен на студено, пък отидохме на шампионата на жега. Ограничаваха ни водата, не можехме да покрием функционалните тестове." 

"Спомням си, че почнахме зле в мача с Перу, там така се бяхме обезводнили. След края му изпихме толкова много вода, колкото не бяхме пили досега. И след това първенство, никой от ръководители, доктори и т.н. не пое отговорност, а всичко се стовари върху нас", сподели Якимов пред Ники Кънчев.

Той сподели и очакванията си за провеждащото се в момента Световно първенство. Според него, тепърва започват интересните двубои, тъй като и осемте отбора имат амбиции за титлата. 

"Всичко започва едва сега. И осемте отбора са много силни, направили са всичко по силите си да стигнат до тук и за всеки ще е амбиция да стигне до титлата", сподели Якимов в предаването "Ники Кънчев шоу".