Легендата на ЦСКА Димитър Якимов разкри интересни подробности за приятелството си с други две големи фигури в родния футбол от неговото време. Става въпрос за Георги Аспарухов-Гунди и Никола Котков. 

Якимов гостува в "Ники Кънчев шоу" по Дарик и разкри какво е правил, когато е научил за гибелта на двамата си големи приятели на 30 юни 1971 г. 

"Изключително културен и възпитан човек, за разлика от много други футболисти, които нямат тези негови качества. Много скромен беше. Един път с него и Сашо Костов ще се срещаме на Славейков, за да ходим на кино." 

"Точно се събрахме и се юрнаха 10-15 младежи, всички тичат към Гунди за автографи. Ние със Сашо се спогледахме и си казахме, че сме излишни. А той имаше страхотни реализаторски качества. Със Сашо Костов са правели заучени положения на тренировка, които прилагаха по време на мачове и всички им се дивяхме." 

"Бог да го прости Никола Котков, и с него бяхме много добри приятели. Когато починаха с Гунди, ние бяхме почивка, бях със семейството в Слънчев бряг. Отивахме на закуска с децата и чух по радиото, че са загинали. Веднага оставих всички, качих се на самолета и дойдох на погребението им." 

"Такова погребение не се помни. Цяла България се беше стекла там, да отдаде уважение на Гунди и Котков. И аз от време на време ходя на 30 юни на помена на двамата, когато имам време."

"Следя Левски и ЦСКА, двата отбора трябва да се обединят и да направят един по-силен отбор. Пътят е в обединението. Трябва да се почне от детско-юношеската школа, да се направят стадиони, терени. А и поизчезна моралът в по-опитните ни футболисти."

"Сега агресията е изключително голяма. Имам двама приятели от Редута, които ме водеха на мач на "Герена", на Вечното дерби. Заведох ги на кръчма, защото ЦСКА победи, а тя се напълни после с хора и от двете агитки. Викам на моите приятели да си ходим, а младежите ни разпознаха. И тогава дойдоха при мен и от двата отбора, за да искат автографи. Тия времена няма да се върнат", сподели Митата Якимов в ефира на "Дарик".