Във връзка с многобройните материали в различни медии относно проекта на ПФК ЦСКА ЕАД за строеж на модерен стадион на мястото на "Българска армия" в Борисовата градина и множеството трактовки, които вече се появиха около евентуалното изграждане на това съоръжение, Министерство на физическото възпитание и спорта заявява следното:

До момента проектът за стадион в Борисовата градина не е представен на министър Свилен Нейков или на хора от неговия екип. Информацията, която има в МФВС, е само на база публикации във вестниците и интернет сайтовете. Няма как министерството да се ангажира с конкретна позиция по въпроса преди да му бъдат предоставени плановете за строеж, от къде идват инвестициите и колко сигурни са те.

Също така не е представен и официален проект за предвижданата модернизация на базата на Панчарево. По закон, за да се стигне до отдаване на даден обект на ПФК ЦСКА ЕАД, трябва да бъдат погасени публичните задължения на клуба за наеми и такса смет, които възлизат на над 2 млн. лв. В тази връзка са подписани споразумения за разсрочено плащане. Първата вноска по тях трябваше да бъде внесена на 25 май, но до момента това не се е случило.