Сръбската легенда Люпко Петрович официално беше представен като новия треньор на Литекс. Това се случи тази сутрин на базата на ловчанлии, а редом до него застана президентът на клуба Трифон Попов. 

"Люпко Петрович няма нужда от представяне. Работил е при нас, доказано име е в Европа. На нас ни трябваше опитен треньор и мисля, че това е идеалният вариант", сподели Попов по повод назначението. 

Това ще е третият престой на носителя на КЕШ с Цървена звезда от 1991 г. в Ловеч. При първия си той изведе "оранжевите" до Купата на България, а при втори беше в основата и на най-големите им успехи в Европа. Сега идва начело след един от най-сериозните им провали - отпадането още в първия кръг на Лига Европа от латвийския Йелгава. 

В щаба на Люпко Петрович влиза треньорът на втория отбор на "оранжевите" Евгени Колев, а до няколко дни ще бъде привлечен още един асистент на сръбския специалист. В екипа му остават досегашният треньор на вратарите Иво Иванов и кондиционният специалист Гуидо Бауе.

С предшественика на сърбина - Красимир Балъков - си тръгнаха и двама от помощниците му. Това са Йончо Арсов и Добри Митов. А иначе Петрович изведе днес тима и на първата си тренировка начело.