Малко преди да бъде представен официално като новия старши треньор на Литекс, легендата Люпко Петрович даде интервю в родината си. Той обяви, че с него се е свързал лично доскорошният почетен президент на ловчанлии Гриша Ганчев и го е поканил да поеме поста. Бизнесменът вече е начело на ЦСКА. 

"Оранжевите" са в търсене на нов наставник след оставката на Красимир Балъков. 68-годишният сърбин беше забелязан в Ловеч вчера и веднага стана ясно, че ще е заместникът на звездата от САЩ'94.

"Собственикът Гриша Ганчев, който отскоро си има и ЦСКА, иска да прекъсне доминацията на Лудогорец. Затова се сети за мен, обади ми се и... всички знаете резултата. Аз тръгнах полека от Сърбия и ето ме, вече съм в Ловеч."

"Отборът на Литекс продължава да е изключително добър и аз без да се замислям приех поканата. Вярвам, че мога да изпълня изискванията. Не искам сега да говоря за титли, защото това само ще мотивира Лудогорец."

"Но този път ще се опитам хората тук да ме запомнят. Ще е хубаво да спечелим титлата, но аз обещавам да се хвърлим за Купата и да играем добър футбол. Толкова ви казвам за първия си ден, даже може би ви разкрих прекалено много", сподели Люпко Петрович пред изданието "Журнал".