Ръководството на ОДМВР-Пловдив е предприело всички необходими мерки за обезпечаване на сигурността и обществения ред преди, по време и след футболната среща между отборите на Ботев Пловдив и ЦСКА София, която ще се проведе на 15 март от 15.30 часа на стадиона в квартал Коматево в областния град.

Двубоят е на 15-и март, неделя от 15.30 часа. Двубоят можете да проследите на живо в Gong.bg, да гледате в Gong Play и телевизия Diema Sport, както и да слушате по Дарик радио.

В деня на мача - неделя, от 13.00 часа до приключването му, е възможно да бъде въведена временна реорганизация на движението по Коматевско шосе в участъка между ул. "Бадемите" и ул. "Захаридово".

При необходимост ще се спира достъпът на моторни превозни средства в квартал Коматево. Ще бъдат пропускани само превозните средства на масовия градски транспорт и живущите в района, останалите участници в движението ще бъдат насочвани по обходни маршрути. Набелязани са комплекс от мерки за недопускане сблъсъци между противостоящите агитки на територията на спортната зона.

На влизащите в стадиона ще се извършват стриктни проверки. Няма да бъдат допускани лица в нетрезво състояние, такива, на които са наложени забрани за посещение на спортни мероприятия, както и малолетни без пълнолетен придружител.

При охраната на мача ще бъде използвано и видеонаблюдение. Припомняме, че е забранено внасянето на пиротехнически средства, оръжие и предмети, които могат да се използват като оръжие; спрейове със защитен газ, с разяждащи или с оцветяващи вещества; бутилки, включително пластмасови над 500 мл, или предмети, произведени от чуплив или от особено твърд материал; обемисти предмети като стълби, сандъци, куфари, столове и други; сигнални ракети, светещи тела или пиротехнически изделия; знамена и плакати с дръжки по-дълги от 1 метър и с диаметър по-голям от 1 см, с изключение на олекотени ПВЦ-тръби с размер до 2,5 см; механично задвижвани предмети и съоръжения, които предизвикват шум; алкохолни напитки, наркотични или други упойващи вещества; животни.

Полицията призовава феновете да спазват стриктно разпорежданията на служителите на реда. Нарушителите ще бъдат санкционирани безкомпромисно, съгласно Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия.