Тази сутрин футболистите на Пирин отпътуваха за Кресна, където ще се проведе първият им и единствен зимен лагер за този полусезон. Момчетата на Костадин Ангелов ще се подготвят в южното градче две седмици.

Както е известно тимът от Благоевград е изпаднал в тежка финансова криза, което накара президентът на клуба Наков да остави трима от своите футболисти, които през изминалия полусезон лекуваха контузии, да се подготвят самостоятелно в града. Юлиан Попев, Калоян Стоянов и Веселин Ганев ще бягат на пътеката във фитнеса, вместо на терена заедно с отбора си, ще разиграват тежестите в залата, докато почти изцяло обновеният тим разиграва новите тактики на треньора. По този начин клубът ще спести около 600лв. от своя бюджет.

Тренировките на пиринци ще се провеждат на терена в село Сливница. Групата, която се подготвя в Кресна е в състав: Атанас Аршинков, Владислав Митев, Александър Дюлгеров, Александър Башлиев, Мирослав Ризов, Димитър Коемджиев, Радослав Михов, Димитър Наков, Милчо Макенджиев, Руслан Иванов, Александър Якимов, Антон Карачанаков, Анатоли Лулейски, Костадин Кацимерски, Антон Костадинов, Методи Костов, Веско Стойков, Жуниор. На лагера в Кресна пристигнха и двама нови футболиста на проби - Костантис, той е юноша на холандския Аякс и Димитър Манолов. Венцислав Бенгюзов ще се присъедини в средата на седмицата към подготовката на орлетата, тъй като в момента се готви с младежкият национален отбор за контролен мач с Камерун. С отбора ще тренира и Крум Бибишков, който обаче също не е с тима на лагер в хотела в Кресна, което спестява още около 200лв. на президента Емил Наков.

За тази седмица са предвидени три контроли. Първата е в сряда на стадион Христо Ботев с Етър (Велико Търново), след това в четвъртък орлетата ще срещнат юношите под 19 години на ЦСКА, а в събота ще изиграят контрола с Малеш (Микрево), като се предвижда мачът да се изиграе в три полувремена от по 30 минути.