Селекционерът на националния отбор по футбол Ивайло Петев взе отношение по казуса с Литекс и изхвърлянето му от А група. Той е бивш играч на ловчанлии, като най-силните години от кариерата му минаха при "оранжевите". Но според него, колкото и да е голяма загубата за футбола, законите трябва да се спазват. 

"Всеки трезвомислещ човек има моето мнение - изхвърлянето на Литекс е загуба за футбола. Но има закони, които трябва да се спазват. Няма как да отговоря по друг начин", сподели Петев пред БНТ на летището.

Той замина за Анталия, където ще проследи подготовката на българските отбори там. Селекционерът ще избистри състава си за предстоящите контроли с Португалия на Кристиано Роналдо и Македония.  

"Аз съм привърженик на такива контроли. Много по-добре е да играем срещу такъв съперник, който е някой от най-добрите отбори в света. Негативен ефект не може да има от такъв мач. Играчите ни ще се изправят срещу съперници от най-висока класа. Така че при всички положения ще е ползотворна тази проверка." 

"Какви очаквания да имаме за квалификациите, като виждате какво се случва. Това е моментното ни състояние", сподели още Петев.

Накрая той коментира и гласуването си в анкетата за "Златната топка". Петев не включи в тройката си победителя Лео Меси, който спечели с голяма преднина пред Кристиано Роналдо и Неймар.  

"Не виждам колко голямо значение може да има как съм гласувал и за кого съм гласувал. Аз мога да гласувам, за когото си искам", завърши селекционерът на българския национален тим. 


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS