Асоциацията на българските треньори излезе с позиция относно реакциите след изборът на Ивайло Петев относно призовата тройка за Златната топка. 

Ето каква е позицията на българските треньори:

Забравихме ли, че вотът на други селекционери като Любослав Пенев или Христо Стоичков също не съвпадаха с масовия вой. Да, това е техния избор, не на държавата, не на БФС. Точка! 

Чудовищното е друго. Това да си нетолерантен, да не зачиташ, да осмиваш човек за личната му позиция и правото на избор. Такава е тя нашата простотия. Дори когато се тиражира, че треньорът „допуска” манипулация на вота си от ФИФА и Франс футбол. Нека критиките на специалистите към Петев да бъдат свързани с работата му, избор на играчи за националния отбор, тактика или подход в мачовете. Да имат основа. Но това, че е гласувал субективно за Мюлер... Впрочем, германецът е оценен с три гласа повече от Неймар в Европа. Оказа се, че националният ни селекционер е в унисон с колегите си. Или критиците и тук съзират „случайност” или „манипулация” от Стария континент?

В последните години много значими имена в треньорската професия закономерно разчупиха монотонната надпревра в анкетата между Меси и Кристиано. С футболисти, които са с основен принос за успехите им, както и за визията на съвременния футбол. Гласовете им бяха за Шави и Иниеста, световни и европейски шампиони, рекордьори по титли, притежатели на най-великите клубни отличия. Тази година гласовете бяха и за Мюлер, както този и на Ивайло Петев, с който пропусна Меси. 

Уважавайте това!