Изпълкомът на БФС взе окончателно решение за изваждане на Литекс от А група. Това стана ясно след извънредното заседание на Изпълкома. Ловчанлии официално са извадени от А група и от следващия сезон ще стартират участие в Б група.

"Оранжевите" запазват правото да продължат участието си в полуфиналите за Купата на България, а вторият отбор на Литекс ще продължи участието си в Б група.

Както е известно, Дисциплинарната и Апелативната комисия се произнесоха за изваждането на ловчанлии от елита. Случаят е от  мача с Левски през декември миналата година, когато "оранжевите" не завършиха мача по нареждане на шефовете си. Впоследствие още една специално сформирана комисия имаше сбирка по казуса, но становището й не бе оповестено пред медиите, а ще бъде разгледано от Изпълкома.

Малко след 16 часа Гриша Ганчев напусна сградата на БФС, но без да коментира нищо пред медиите.

Наско Сираков заяви на излизане от заседанието, чe не е било подлагано на гласуване оставането на Литекс в А група, което значи, че Литекс остава извън елита.

"Аз лично не искам шампионът на България да се определя в заседателната зала. Бях на мнение, че трябва казусът да бъде подложен на гласуване, но други членове на Изпълкома не се съгласиха", коментира Сираков.

„Изпълкомът с най-добри чувства се опитахме да направим всичко. Ние нямаме право да преразглеждаме решение на Апелативната комисия“, започна Михайлов.

„От следващото първенство ще играят в по-долна група. Литекс 2 ще може да играе в Б група."

"Не е говорено за класиране и т.н.“, допълни Михайлов, относно класирането на А група."

„Имаме Изпълком в Нион, а след това Конгрес, който не е изборен. Преди да приключат всички дела на г-н Платини не се знае дали ще има изборен Конгресен или г-н Платини ще остане президент. Нищо не ме притеснява. Аз имам много често разговори с министър Кралев.“

"Тези проблеми не са възникнали от страна на федерацията. Споко ще ви поканим за кръгла маса. Журналистите може да присъствате с представители, които да дадат идеи, четирима журналисти."