„Победихме, контролирахме мача през цялото време, но след като не вкарваме, логично е да вкара другият отбор. Сами си усложняваме мача. Отдавам го на отпускане. Те си мислят, че при 2:0 мачът е свършил. Но докато не свирне съдията, мачът не е свършил. Това можеше да ни изиграе лоша шега,” коментира старши треньорът на ЦСКА Любослав Пенев след победата над Монтана с 2:1. „Последните пет-шест минути рискувахме да ни изравнят. Бяхме длъжни да решим мача още през първото полувреме, не успяхме да реализираме доста чисти положения.”

„В определени аспекти не съм много доволен, но като цяло – да. Тези грешки, които забелязах, ще ги обсъдим утре и ще им насоча вниманието към тези моменти,” обясни Пенев. „Защитата започва от нападателите. Когато печелим, печели целият отбор. Когато губим, пак губи отборът.”

„Доволни сме, радостни сме, спечелихме още три точки срещу корав съперник. Сега забравяме българското първенство и се стягаме да Лига Европа,” отбеляза той. „Сменяме чипа за българското първенство и слагаме чипа за Лига Европа. Всички мачове са важни, за нас всеки мач е финал.”

„Нормално е да има умора при този цикъл, така ще е до края на календарната година. Но това е една сладка умора, особено когато се печелят мачовете. Няма как да стане да печелим и да не сме уморени,” добави той.

Разбира се, повечето мисли на „червените” нормално вече са насочени към следващия мач на тима в Лига Европа – гостуване на Рома на 1 октомври. Пенев сподели, че очаква както обикновено агитката на ЦСКА да е зад отбора и да му помогне за успех.

„Аз съм играл доста мачове в Европа, не малко с фланелката на ЦСКА, винаги съм бил доволен от нашата публика. Както у дома, така и в чужбина. Нашата публика е важна част от нашите успех,” заяви младият специалист. „Ние отиваме да направим един добър мач, и в никакъв случай да се предадем. Колкото повече, толкова по-добре.”

„Възстановяването върви добре, дано така продължава. Имаме пет дни, това не е малко време, може да успее да се възстанови,” добави Любо Пенев за контузения капитан на ЦСКА Тодор Янчев, който пропусна днешния мач с Монтана.

„Всички ходят по нощни заведения, ти не ходиш ли?! Всеки е свободен и може да прави, не каквото си поиска, защото трябва да се съобразява с режима. Всеки трябва да има самосъзнание какво и кога може да направи,” каза Пенев за информациите, че негов футболист е бил засечен в нощно заведение.

Любослав Пенев отказа да коментира изнесените през седмицата данни за дългове на ЦСКА.