ЦСКА постигна нова победа, след като надделя с 2:1 при гостуването си на Монтана в мач от седмия кръг на А група. Мачът се игра на препълнения стадион „Огоста”. Националният селекционер Станимир Стоилов също изгледа срещата на лидера в класирането.

 

Гостите от София поведоха в резултата още в 6-та минута, когато след двойно подаване между Тодоров и Платини, бразилецът продължи топката към Маркиньос, който излезе сам срещу Цанков и прати топката в мрежата на Монтана.

 

Шест минути по-късно Морозс изведе добре зад защитата на Монтана Иван Стоянов, който излезе сам срещу Цанков, но стреля над вратата в аут.

 

До края на полувремето „армейците” продължиха да диктуват играта на терена, но сериозни пропуски направиха Маркиньос, Иван Стоянов, Йордан Тодоров и Платини.

 

Най-чистото положение за Монтана през второто полувреме бе в 53-та минута, когато Бето направи добър пробив и премина през Иван Стоянов, след което излезе сам срещу Караджов и стреля, но вратарят на ЦСКА успя да избие топката в корнер. Пет минути по-късно Тодоров излезе сам срещу Цанков и го прехвърли, но също така и вратата на Монтана.

 

ЦСКА стигна до втори гол в мача в 62-та минута, когато Тодоров центрира от корнер в наказателното поле на Монтана, където Мишел Платини засече топката с глава от точката на дузпата и я прати в мрежата на Цанков.

Все пак Мотана стигна до почетен гол в мача в 87-та минута, когато Стефан Харлов стреля от пряк свободен удар точно в долния ляв ъгъл на вратата на Караджов.

До края на мача домакините се опитаха да изравнят, но не създадоха сериозни опасности пред вратата на Иван Караджов.

С тази победа ЦСКА продължава да е начело в класирането с актив от 19 точки, докато Монтана е на девета позиция с 9 точки.