Легендата на ЦСКА Аспарух Никодимов ще бъде новият спортен директор на „червените“. Това обяви вече новият силен човек на „Българска армия“ Христо Стоичков, който днес получи всички акции на клуба от досегашните собственици Димитър Борисов и Иво Иванов.

„Спортен директор ще бъде Паро Никодимов. Той ще отговаря за цялата спортно-техническа власт в клуба. Той ми е бил треньор и ми е дал път във футбола. Днес му връщам жеста“, сподели Христо Стоичков на специално организирана пресконференция след контролата на тима в Етрополе срещу Светкавица (1:1)

На срещата с журналистите присъства и самият Никодимов, но двамата на разкриха на кой клуб ще бъде взет лиценза, за да запази тима елитния си статус. Стоичков обаче бе категоричен, че няма начин клубът да се състезава в аматьорските дивизии в България.

„ЦСКА не е Литекс или Харманли. Говорим за една институция. Всичките неща, които е направил Гриша Ганчев ще си останат ненадминати. Дано и ние имаме подкрепа и можем да направим нов стадион и всичко да бъде наред. Какви пречки може да направи БФС на ЦСКА? Футболистите ще си получат всички задължения. Щом са работили ще си ги получат. Не мога да го карам да тича, да играе в събота, неделя и сряда и като дойде време за заплата да изляза пред него и да му кажа – утре. Това няма да го допусна. Тази които са били – те са история. Можем ли да се върнем към това, което е били 30 години. Подкрепяйте момчета, ще ни бъде трудно, на тях, на мен, на всички около мен“, продължи Стоичков.