Отборът на ЦСКА стартира с равенство летните си контролни срещу. „Червените“ не успяха да победят тима на Светкавица в Етрополе пред повече от 1300 зрители. Двубоят, който се игра в три части от по 30 минути бе и неофицален дебют за легендата Христо Стоичков и приключи при резултат 1:1.

Стоян Георгиев откри за Светкавица в 65-ата минута, а равенството за „червените“ осигури Григор Долапчиев пет минути преди края.

Новината от Етрополе обаче далеч не е резултатът и играта на „армейците“ днес. Минути преди началото на двубоя стана ясно, че ЦСКА има вече нов собственик в лицето именно на своя старши треньор – Христо Стоичков. Час след като Гонг първи съобщи новината, ръководството на клуба, в лицето на досегашните собственици Димитър Борисив и Иво Иванов, излезе с официално съобщение, в което разкри, че всички акции на клуба са прехвърлени именно върху носителя на Златната топка.

Освен с равенството, мачът ще се запомни и със завръщането на Антон Карачанаков на терена. Нападателят дълго време лекуваше травма в коляното. Карачанаков се появи в игра още в 22-ата минута, след като Спас Делев получи контузия в глезена и трябваше да бъде принудително заменен.

Като цяло тимът на ЦСКА владееше инициативата в мача, но противно на логиката, Светкавица успя да открие резултата при една от редките си атаки. Стоян Георгиев преодоля вратаря Анатоли Господинов в 65-ата минута след хубав удар с левия крак.

Изравнителното попадение за „червените“ дойде пет минути преди последния съдийски сигнал. Григор Долапчиев овладя топката на около 15 метра от голлинията, обърна се и с плътен удар я прати в мрежата за крайното 1:1.

По-късно в сайта Gong.bg oчаквайте повече подробности около събитията в ЦСКА...