Доктор Валентин Иванов, шеф на дежурния екип в травматологията на „Пирогов”, призна за инцидента с двамата футболисти на ЦСКА Иван Иванов и Иван Караджов. Той внесе повече яснота около приемането им в болничното заведение.

„В 3:00 часа в 108 кабинет са приети двама пациенти с прободни рани в областта на бедрото и подбедрицата. Имената им са Иван Караджов и Иван Иванов, съответно на 20 и 21 години. Нараняванията не са дълбоки, ножът е проникнал на не повече от 1 сантиметър. Раните са обработени - промити са, засегнатите части са огледани, зашити и превързани. Засегнати са кожата, подкожието и малка част от мускулатурата. Функционално не бива да има усложнения”, обясни д-р Иванов пред „Канал 3”.

Шефът на травматологията обаче отказа да коментира, дали пациентите са се държали арогантно и са налитали на бой на медицинските лица, както се твърди. „Социалната страна на въпроса си е вече проблем на самите хора. Ние не ги обсъждаме на сутрешния рапорт. Няма значение дали човек е футболист на ЦСКА, шофьор или професор. Нищо не са ми предали колегите. В листа не е отбелязано двамата пациенти да са употребили алкохол”, завърши доктор Иванов.