Ръководството на Локомотив Мездра не е ангажирало полицията за мача с ЦСКА. Двубоят бе прекратен, заради навлизането на агитката на “червените” на терена при резултат 1:0 в полза на домакините.

Причината, шефовете на железничарите да се откажат от услугите на полицията, е била голямата парична сума, поискана от страна на униформените. От полицията са изразили претенции охраната на мачовете с грандовете (Левски и ЦСКА) да е срещу повече пари.

Всичко това е принудило босовете от страна на Локомотив Мездра да прибегне до частна фирма, която да осигури спокойствието, нещо, което не се случило по време на двубоя.

Старши треньорът Войн Войнов потвърди информацията, че в района на стадиона в Мездра, е имало само частни гардове, но не и полиция. Наставникът допусна, че причина за това са финансовите претенции на полицията, но помоли журналистите тези въпроси да бъдат отправени към ръководството на Локо Мездра.

Според изискванията на правилника, отборът-домакин може да не използва услугите точно на полицията, но трябва да осигури безопасността чрез осигуряване на частна охранителна фирма.