Истински екшън се разрази на мача между отборите на Локомотив Мездра и ЦСКА, който бе прекратен за нахлуването на феновете на „армейците” на терена.

Първото полувреме двата отбора играха доста слабо и положенията пред двамата вратари липсваха.

Второто полувреме футболистите на Локомотив Мездра играха по-добре и в 61-та минута Страти Илиев центрира от корнер в наказателното поле на ЦСКА, където Иса избяга от Виданов и засече топката с глава на първата греда и я прати във вратата на Караджов.

Веднага след попадението на Локомотив Мездра агитката на ЦСКА хвърли доста камъни на терена. Запалянковците целеха Иван Караджов и Костадин Стоянов.

След това феновете на ЦСКА нахлуха на терена и мачът бе прекратен и двата отбора се прибраха в съблекалните. На стадиона в началото на ексцесиите нямаше полиция. Феновете на ЦСКА след това се опитаха да съборят оградата, която им препречваше пътя към феновете на Локомотив.

Големият проблем се случи най-вече заради липсата на полицейска охрана на стадиона. Домакините бяха ангажирали частна охранителна фирма, която обаче не успя да овладее ситуацията. Все пак в 10-ата минута на мелето на стадиона в Мездра пристигнаха полицейски автомобили, които овладяха ситуацията. След това привържениците на домакините бяха изведени от един изход, а тези на ЦСКА от друг.

След мача стана ясно, че по-сериозно пострадали няма. Единствено някои от децата, които връщат топката край тъчлинията, са останали без мобилните си телефони и якетата си.

Запалянковците на ЦСКА най-напред се насочиха към тунела, от който излизат играчите, а след това и към сектор А, където бяха настанени привържениците на домакините. На няколко места при сблъсъците се откъсна оградата, а между двете агитки се стигна до размяна на удари и ритници.

Съдията Ивайло Стоянов взе официално решението да прекрати мача, тъй като нямаше друг избор.