Нападателят на ЦСКА Спас Делев вече е футболист на руския Волга Нижни Новгород, съобщи официалният сайт на тима. Волга зае второ място в крайното класиране на втория ешелон, и от следващия сезон ще е част от елита на руския футбол.

Волга не обяви срока на договора на Делев, но освен българина привлича още шест нови играчи – двама полузащитници, нападател и защитник.

Любопитното е, че Волга и ЦСКА се срещнаха в контрола по време на зимната подготовка в началото на 2010 година. Тогава Волга победи "червените" с 1:0 в Анталия, а двубоят се запомни със спирането на тока преди почивката и ужасните метеорологични условия. Спас Делев игра срещу руснаците, като се появи като резерва.

Волга и Кубан Краснодар си спечелиха правото да играят във Висшата лига на Русия от сезон 2011. Кубан спечели шампионата в 1 дивизия, а Волга бе втори със 71 точки, и до последно се бори с градския съперник Нижни Новгород за място в елита.

Висшата лига на Русия завърши миналата седмица, а шампионата в 1 дивизия – още в началото на месеца. От елита изпаднаха Алания Владикавказ и Сибир Новосибирск.