Считаният за договорен от ЦСКА Лаборде е подписал договор до 2017 година с Анортозис миналата седмица и според президента Савас Какос футболистът е собственост на кипърския клуб.

Вчера се появиха информации, че босът на „червените“ Димитър Борисов е финализирал трансфера на Лаборде. Според тези информации колумбийският Атлетико Уила притежава правата на играча, който има споразумение с Анортозис до месец май. Колмубийците пък договаря опциите Лаборде да стартира в ЦСКА още от пролетния дял от първенството.

Според Какос обаче, от ЦСКА са пробвали да водят преговори с играча зад гърба на Анортозис и те обмислят дали да не се обърнат към УЕФА. Президентът на "синьо-белите" от Фамагуста каза още, че Лаборде със сигурност ще бъде продаден през лятото, но цената му е ? 3 милиона.

В официално съобщение до медиите, отново Савас Какос каза, че преговорите за колумбиеца с ЦСКА са приключили с неуспех, тъй като офертата на „червените“ първоначално е била ? 1 200 000, но след това са свалили на ? 800 000, от които искали да приспаднат ? 200 хиляди, които "Старата госпожа" дължи на ЦСКА за Маркиньос.