Ръководството на ЦСКА ще направи последен опит да привлече в редиците си Рикардо Лаборде. Колумбийското крило на Анортозис е цел номер 1 на „армейците”, но дотук те срещат пълен отпор от страна на кипърския гранд. Емисари на ЦСКА обаче все още са в Кипър и ще се борят до последно за правата на техничаря.

Президентът на „Старата дама” Какос Савас, заяви днес пред местните медии, че Лаборде на този етап е непродаваем. Той дори разкри офертата на ЦСКА за колумбиеца – 1.2 млн. евро. Мотивите на Савас за отрицателния отговор са, че Лаборде е ключов играч за тима и при негова продажба „синьо-белите” няма да могат да изпълнят целите си в кипърското първенство. Президентът на Анортозис обаче обнадеждава донякъде „червените” шефове, като заявява, че през лятото ЦСКА ще има първа опция за закупуването на колумбиеца заради своята точност и коректност в преговорите.

Според неофициална информация, хората на ЦСКА ще изчакат в Кипър и следващия мач на Анортозис – домакинството на участника в Шампионската лига Апоел. Ако „синьо-белите” загубят дербито в неделя, те окончателно ще се простят с мераците си за титла. Нещо, което би улеснило закупуването на Рикардо Лаборде.

Според президента на кипърския клуб колумбиецът вече има нова фиксирана трансферна сума – 3 млн. евро.